Tijdens de Kokkerelli Tour ontdekken kinderen de wondere wereld van voeding! Schoolgroepen kunnen op uitnodiging deelnemen aan een van de negen educatieve programma’s, ook wel leerstraten genoemd. Het volgen van een leerstraat stimuleert een gezond voedingspatroon. Tijdens een leerstraat ervaren kinderen de gehele voedselketen letterlijk van grond tot mond. Bij elke leerstraat staat een van deze negen producten centraal: kool, tomaat, paprika, asperge, aardbei, blauwe bes, champignon, prei of wortel. Zintuigelijke beleving en het opdoen van nieuwe kennis zijn twee belangrijke pijlers waarop het model van de leerstraat is geënt.
Een leerstraat bestaat uit de volgende onderdelen:
- Introductie les: theoretische en praktische kennismaking met het product.
- Teelt en Oogst: ‘Hoe lang wordt een tomatenplant?!’ Tijdens de workshop of het bezoek aan een teler leer je alles over de groei en verwerking van een product.
- Ingrediëntentafel: samen met de kok leer je alles over de verschillende producten waarmee je een gerecht kunt bereiden.
- Bereiding: roeren, snijden, proeven, bakken, grillen: samen bereiden de kinderen een heerlijk gerecht.
- Gezamenlijk eetmoment: aan tafel en genieten van de door de kinderen zelf bereide gerechten.
- Evaluatie-les: testen van de opgedane kennis en het bedenken van een eigen recept.
Heeft jullie school ook interesse in een kokkerelli tour? Neem dan contact op met Kokkerelli.
Meer info: www.kokkerelli.nl