Overzicht van de deelsessies

hoi

14.30 – 15.15 uur Workshopronde 1:

1. Peuters aan de groente! – Best practises en resultaten van Smakelijke Moestuinen. M.m.v. Vrije Universiteit Amsterdam, Buurtlab, JOGG en medewerkers kinderopvang.

2. Subsidie voor ‘Lekker naar Buiten’ – hoe, wat, wanneer en hoe kunnen we de subsidieregeling van het programma Jong Leren Eten zo effectief mogelijk inzetten? M.m.v. Jong Leren Eten.

3. Samenhang en kwaliteit – hoe verleiden en stimuleren we docenten tot inzet op voedseleducatie – m.m.v. GGD Amsterdam en NME West-Friesland.

4. Healthy snacken; vet cool?! – de do’s & dont’s van effectieve voedseleducatie in het vervolg- en voortgezet onderwijs. M.m.v. de initiatiefnemers van Foodlab, Gezonde School-adviseurs en docenten.

15.30 – 16.15 Workshop Ronde 2

5. Wij telen groente! – van moestuinbak tot High-tech grow-unit; hoe kweken we begrip, enthousiasme en waardering voor waar je eten vandaan komt? M.m.v. GrowWizzkid, stadslandbouwers en schooltuinders.

6. Alle kinderen een kookdiploma? Over hoe je gezond en duurzaam koken met kinderen kunt organiseren en ze daarmee inspireert om meer met voedsel bezig te zijn. Met Keetsmakelijk en Voedingscentrum Nederland.

7. Voedseleducatie vanuit intercultureel perspectief – hoe geef je ruimte aan diverse culturele achtergronden en ga je om met verschil tussen wat kinderen thuis of op school & BSO leren over voeding? M.m.v. de Fawaka Ondernemersschool en de Smaak te pakken.

Klik hier om terug te gaan naar Netwerkbijeenkomst JLE Noord-Holland.