Online
Koken met kinderen geeft ze ook zelfvertrouwen, stimuleert hun zelfsturing en maakt ze cultureel bewust. Veel scholen en naschoolse organisaties willen dan ook graag meer aandacht besteden aan koken. Hoe pak je zoiets aan? Wat heb je hiervoor nodig? Waar vind je de juiste docenten? Deze vragen en vele andere worden besproken tijdens de online sessie Méér Koken.
Tijdens deze informatiesessie vertellen inspirerende gastsprekers over de positieve effecten van kooklessen op kinderen van alle leeftijden. Ook kun jij je eigen ervaringen delen. Presentatie is in handen van kok en culinair schrijver Nadia Zerouali. Sprekers zijn o.a.:
- Marjolein Triesscheijn en Claar ten Broek, School of Food, over workshop Koken & Cultuur, die handvaten geeft om aan de slag te gaan als kookdocent.
- Esther Boukema, Smaak te pakken, laat zien hoe je koken kan inzetten bij lessen burgerschap.
- Jong Leren Eten vertelt wat voor mogelijkheden er zijn voor kookonderwijs in jouw regio.
- Bastiaan Koenders en Lyanne Simon, Soeperchef, vertellen over de kooklessen van Tommy Tomato.
Tijdstip
Donderdag 30 januari 2025, van 14.30 – 16.00 uur
Doelgroep
Leerkrachten, schoolleiders, naschoolse organisaties, culturele instellingen en iedereen die geïnteresseerd is in kooklessen tijdens en na schooltijd.
Starterpakket
Naast informatie bieden we deelnemers ook een starterpakket aan. Dit kan worden ingezet voor verschillende mogelijkheden.
- Ben je nog op zoek hoe koken onderdeel kan worden van cultuureducatie op jouw school? Laat je dan inspireren door een voorstelling of museumbezoek waarin koken centraal staat.
- Sta je al in de startblokken om te gaan koken op school? Kies dan voor kookmaterialen en een eerste les van een gastdocent.
- Wil iemand op jouw school graag kooklessen geven? Help hen dan op weg met een training waarmee zij hiervoor praktische handvaten krijgen.
Het aantal starterpakketten is beperkt! Aanmelden kan na deelname aan deze online sessie. De pakketten worden toegekend op volgorde van binnenkomst.