Het lesprogramma GrowWizzKid is afgelopen maart door het RIVM erkend als interventie-programma in de categorie voedselonderwijs. Aan de hand van natuur en techniek leren de kinderen meer over (de herkomst van) voedsel. Oprichtster Ida Hendricks: “Nederlandse kinderen gaan tot de gezondste en meest innovatieve kinderen ter wereld behoren, in staat om duurzame beslissingen te nemen.”
Zowel voor het primair onderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs (VSO, VMBO, Technasium) is GrowWizzKid een interessante lesmethode. Het prikkelt de nieuwsgierigheid van kinderen en leert ze nadenken over de herkomst van groenten, waarom gezond eten en een gezonde leefstijl zo belangrijk zijn en wat het effect daarvan is op je omgeving.
Door een combinatie van natuur, techniek en duurzaamheid leren kinderen op een onderzoekende en ervarende manier alles over gezonde voeding. De leerlingen gaan groente kweken in de moestuin of op het schoolplein, maar ook met een binnen-teelsysteem. Dit binnen-teeltsysteem laat de gewassen in een gecontroleerde en energiezuinige omgeving groeien. Zodoende kunnen de leerlingen het hele jaar door bezig zijn met gezonde voeding en leren ze heel ervaringsgericht.
GWK leert ervaringsgericht, door zelf groente te zaaien, te verzorgen, te oogsten, maar ook te bereiden. De perceptie op voedsel van kinderen wordt daardoor positief beïnvloedt waardoor ze uiteindelijk zelf gezonde en duurzame keuzes kunnen maken.
Bezoek de website van GrowWizzKid voor meer informatie.
Jong Leren Eten subsidie
De Jong Leren Eten subsidie kan worden gebruikt voor de aanschaf van GrowWizzKid. De derde subsidieronde opent na de zomervakantie.