Studenten van het ROC Twente gingen de uitdaging aan om een gezonde snack te bedenken. Dat bleek een succes te zijn. De winnende snack was een paninibroodje belegd met humus van rode bieten en kikkererwten.
Uitgedaagd in het kader van Jong Leren Eten zijn studenten van het ROC van Twente aan de slag gegaan met het bedenken, maken en presenteren van een gezonde snack. Woensdagochtend 3 april werden 29 gezonde snacks gepresenteerd aan een jury. De jury moest vervolgens beoordelen op het gebruik van gezonde producten, kleur, smaak en bereidingsgemak.
Uiteindelijk bleef er één winnaar over. Studente Lieke Steinmeyer sleepte de titel in de wacht met haar paninibroodje belegd met humus van rode bieten en kikkererwten. Lieke volgt bij het ROC Twente de opleiding Zelfstandig Kok. De prijs bestond uit een tegoedbon voor een diner bij de Cas Spijkers Academie. Daarnaast gaat de cateraar van ROC Twente, Cormet, het winnende broodje opnemen in het assortiment.