Van 12-18 september 2022 organiseert Stichting Samen Tegen Voedselverspilling de vierde Verspillingsvrije Week. In deze week worden in heel Nederland acties opgezet om minder voedsel te verspillen. Voor groep 7-8 is er samen met het Voedingscentrum en Stichting Samen Tegen Voedselverspilling een startpakket ontwikkeld om met het thema Voedselverspilling aan de slag te gaan. Het startpakket sluit aan bij de Smaakmissie Voedselverspilling.
Met het startpakket maken leerlingen spelenderwijs kennis met het thema voedselverspilling en duurzaam omgaan met eten. Zo krijgen kinderen waardering voor voedsel en voor degenen die het voedsel produceren. Het startpakket wordt samen met het Voedingscentrum en de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling aangeboden voor groep 7-8.
Waaruit bestaat het gratis startpakket?
Met het startpakket maken leerlingen spelenderwijs kennis met het thema voedselverspilling en duurzaam omgaan met eten. Zo krijgen kinderen waardering voor voedsel en voor degenen die het voedsel produceren. Het startpakket wordt samen met het Voedingscentrum en de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling aangeboden voor groep 7-8.
Het startpakket bestaat uit:
- Startbrief met informatie over de Smaakmissie Voedselverspilling
- Werkblad voor tijdens de Verspillingsvrije week
- Koelkastposter
- Koelkaststickers
- Eetmaatjes
Het startpakket zal verstuurd worden voorafgaand aan de Verspillingsvrije week van 12 – 18 september.
Meer informatie en aanvragen kan op : https://www.smaaklessen.nl/nl/show/Vraag-gratis-het-startpakket-over-voedselverspilling-aan.htm
De Smaakmissie Voedselverspilling
Het startpakket kan in de klas worden ingezet in combinatie met de Smaakmissie Voedselverspilling. In de Smaakmissie ontdekken leerlingen hoe ze voedselverspilling kunnen voorkomen en gaat in op de begrippen kopen, koken en bewaren. Hoeveel voedsel koop je? Wat doe je met restjes? Hoe kun je eten het best bewaren?
De leerlingen gaan zelf op onderzoek, zowel binnen als buiten de klas. Ze leren door middel van kijken, ruiken en proeven zelf in te schatten of (en hoe) eten hergebruikt kan worden. Het beleven van voedsel staat hierbij centraal. Door deze missie krijgen de leerlingen zeker de smaak te pakken om minder te verspillen.