Aan de slag met voedseleducatie

Moestuinieren
Donderdag, 13 februari 2025

Jong Leren Eten - Gelderland organiseert op donderdag 13 maart samen met partners een inspiratiemiddag voor gemeenten, basisscholen, het voortgezet onderwijs en natuur- en voedselorganisaties in de Achterhoek e.o. We nodigen je uit om te komen luisteren en ervaren hoe jij aan de slag kunt met gezonde en duurzame voedselkeuzes voor kinderen en jongeren binnen het onderwijs.

Je gaat naar huis met een rugzak vol inspiratie, praktische handvatten en een netwerk van enthousiaste collega's. De toegang is gratis, mis het niet!

Wanneer: Donderdag 13 maart 2025
Tijd: 14:00 - 17:00 uur
Waar: Keuken van Hackfort
Wat: Pitches, markt & netwerken
Voor wie: Gemeenten, basisscholen en voortgezet onderwijs in de Achterhoek e.o.
Kosten: Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.
Aanmelden: Ja, ik meld mij aan! >>

Het programma:
13:45 – 14:00: Inloop
14:00 – 15:00: Pitches
15:00 – 15:45: Informatiemarkt
16:00 – 16:30: Thematafels, in gesprek
16:30 – 16:45: Afsluiting

Pitches 
Laat je inspireren door aansprekende voorbeelden uit het werkveld. Ervaren pioniers delen hun verhalen en successen: 

  • Schooltuin De Dorpsschool Vorden: Chantal Wibier.
  • Boerderijeducatie: Marga Kroezen (Moestuincoach).
  • Voedseleducatie: Gea Oosterveld (Voedselcoach Stadsvoedsel Zutphen).
  • Schooltuinieren en natuurles op VO: Chantal Houbiers (leerkracht en moestuincoach).
  • Aanpak groene schoolpleinen: Arjen Poelmans en Anne- Lena Penninx (Gemeente Winterswijk).
  • Gezonde Schoolkantine e.a. VO challenges: Wieke Bonthuis en Myriam van Tol. 

Informatiemarkt 
Ga op ontdekkingstocht langs informatiestands, ontmoet experts en ervaar hoe je voedseleducatie tot leven brengt: 

  • Smaakacademie Achterhoek: Jeanne Steverink.
  • Arnhemse aanpak schooltuinieren: Maike Nelissen.
  • Boerenwijs: Hanneke Stegeman.
  • Stadsvoedsel Zutphen: Gea Oosterveld.
  • Food Challenge VMBO: Judith de Rijk.
  • Gezonde school: Marieke Laheij.
  • Skillz2Grow: Eva Geurken.
  • JOGG: Larisa Brinkhoff.
  • Smaaklessen WUR, kom in de kas.
  • Bureau Ger: Gerben Huurneman.
  • Jong Leren Eten: ‘Groene tafel’. 

Thematafels 
Tijdens een interactieve sessie ga je in gesprek en verken je concrete mogelijkheden voor jouw school of organisatie. Ontdek hoe je na deze bijeenkomst al direct kunt starten met voedseleducatie! 

Deze middag wordt georganiseerd door: 
Jong Leren Eten-Gelderland, JOGG regisseurs, GGD Noord- en -Oost-Gelderland, Moestuincoaches, Educatieboeren van Boerenwijs.

Provincie
Bijlage / Document Size
Uitnodiging 13 maart Jong Leren Eten_0.pdf 16.85 MB