Wil jij als kinderopvang of school aan de slag met eetbaar groen, maar weet je niet precies wat past bij jullie? Vraag dan deze gratis workshop aan, georganiseerd door Jong Leren Eten Limburg. Deze bijeenkomst duurt ongeveer twee uur en vindt plaats op jullie eigen locatie.
Een van onze docenten leert jullie hoe je op een eenvoudige manier eten kunt laten groeien. De focus van deze workshop ligt op eetbaar groen en het daarbij behorende lesmateriaal. Voelen, ruiken en proeven staan zodoende centraal. Daarna hebben jullie diverse tools in handen om met enthousiasme deze opgedane kennis over te dragen aan kinderen of andere collega’s waar jullie mee werken.
Voor wie is deze workshop bedoeld?
- Voor pedagogische medewerkers
- Leerkrachten basis-, voortgezet onderwijs en mbo’s
- professionals uit het onderwijs
- kinderopvang en organisaties die scholieren willen betrekken bij Jong Leren Eten
Thema’s die aan bod kunnen komen zijn:
- Waarom Jong Leren Eten?
- Goed voor jezelf en goed voor de aarde.
- Waarom is voedsel vers geoogst uit eigen tuin goed en brengt dit ook meer plezier met zich mee.
- Hoe is het met jullie eigen groene vingers gesteld en die van de organisatie (Quickscan)?
- Hoe kunnen we meer voelen, ruiken en proeven?
- Hoe je op eenvoudige wijze eten kunt laten groeien.
Aanmelden kan via:
- Truusje Diepenmaat | GGD Zuid Limburg | 06 46136416 | truusje.diepenmaat@ggdzl.nl
Ervaring van Kinderopvang de Mukkenstal
Kinderopvang de Mukkenstal in Leunen heeft met 10 personen een inspiratieworkshop Jong Leren Eten gevolgd.
Natuurbeleving en lekker gezond koken zijn de belangrijkste drijfveren in dit team.
Dieuwertje Crasborn heeft de workshop gegeven.
Wat hebben we gedaan:
- gezaaid, gestekt en geplant.
- kruiden geroken, geproefd en benoemd.
- verschillende soorten sla en yacon bestudeerd en geproefd.
- een doperwt-munt-walnoten-spread gemaakt.
- verschillende spelletjes en boeken bekeken.
- verschillende opties en redenen voor verhoogde teeltbedden bekeken en besproken (bv gebouwd met stoeptegels).
Gemaakte afspraken:
- de deelnemers gaan alsnog in tweetallen een activiteit (van het activiteitenmenu) uitkiezen en inplannen voor het komende seizoen.
Bijlage / Document | Size |
---|---|
workshop Jong Leren Eten.pdf | 1.13 MB |