Hoe avontuurlijk is het om in een oranje laboratoriumjas te experimenteren in de keuken? Scholieren van 12-14 jaar kunnen met deze uitdaging aan de slag in het foodLAB! Tijdens verschillende workshops worden al hun zintuigen geprikkeld en uitgedaagd om nieuwe smaken te proeven.
“Lukt het de jonge laboranten om een nieuw energiedrankje te maken dat lekker én gezond is? En slagen ze erin om hun favoriete snack te hacken door hem eerst te ontleden en vervolgens te verbeteren? Proeven en ontdekken zijn belangrijke eigenschappen van de laboranten in het foodLAB. Net zoals je fit voeleneen belangrijk onderwerp is. Want hoe kun je jongeren beter laten eten zonder ze over ingrediënten te leren en ze zelf te laten koken?”, vertelt Quirien Engelhard. Samen met haar collega Marjolein Triesscheijn heeft ze vanuit Future foodLAB het Foodlab programma opgezet. Lees meer >>
Bijlage / Document | Size |
---|---|
JLE_Praktijkverhaal_Noord-Holland_FoodLab_def.pdf | 251.9 kB |