Over hoe je gezond en duurzaam koken met kinderen kunt organiseren en ze daarmee inspireert om meer met voedsel bezig te zijn. Met Laura Emmelkamp van KeetSmakelijk en Suzanne Jabocs van het Voedingscentrum Nederland.
Suzanne Jacobs licht de Handleiding Voedingscentrum voor gezond en duurzaam koken met kinderen toe. Koken met kinderen stuit op allerlei dilemma’s: tijd, praktische uitvoerbaarheid, benodigde materialen, veel begeleiding, kosten, past het wel binnen schoolbeleid en -prioriteit?
De presentaties van Suzanne Jacobs en Laura Emmelkamp boden allerlei oplossingen voor bovenstaande dilemma’s, zoals;
- je kunt ook koken zonder keuken
- je kunt 1 les live geven, en dit opvolgen met online lessen
- je kunt kinderen zelf ingrediënten/snijplankjes etc mee laten nemen
- het kookboek Chef het samen
- de handleiding van het Voedingscentrum voor recepten etc.
Bekijk de presentatie van Keet Smakelijk en de handreiking kookprogramma's gezond en duurzaam koken met kinderen hieronder in de bijlage.
Bijlage / Document | Size |
---|---|
presentatie Chef het Samen compr - kookworkshops.pdf | 1.84 MB |
Handreiking kookprogramma's gezond en duurzaam koken met kinderen.pdf | 8.17 MB |