Uitnodiging: Aan de slag met voedseleducatie (JLE Gelderland)

Moestuinieren
Locatie

Vorden

Kom op 13 maart naar Keuken van Hackfort voor de inspiratiebijeenkomst: Aan de slag met voedseleducatie. Er staat er een afwisselend programma op je te wachten. Kom luisteren naar experts uit het werkveld (pitches), zie voedseleducatie in de praktijk (informatiemarkt) en praat met elkaar over de mogelijkheden (thematafels). Kortom een middag vol inspiratie voor gezonde en duurzame voedselkeuzes voor kinderen en jongeren binnen het onderwijs. 

Wanneer: Donderdag 13 maart 2025
Tijd: 14:00 - 17:00 uur
Waar: Keuken van Hackfort
Wat: Pitches, markt & netwerken
Voor wie: Gemeenten, basisscholen en voortgezet onderwijs in de Achterhoek e.o.
Kosten: Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Het programma:
13:45 – 14:00: Inloop
14:00 – 15:00: Pitches
15:00 – 15:45: Informatiemarkt
16:00 – 16:30: Thematafels, in gesprek
16:30 – 16:45: Afsluiting

Pitches 
Laat je inspireren door aansprekende voorbeelden uit het werkveld. Ervaren pioniers delen hun verhalen en successen: 

  • Schooltuin De Dorpsschool Vorden: Chantal Wibier.
  • Boerderijeducatie: Marga Kroezen (Moestuincoach).
  • Voedseleducatie: Gea Oosterveld (Voedselcoach Stadsvoedsel Zutphen).
  • Schooltuinieren en natuurles op VO: Chantal Houbiers (leerkracht en moestuincoach).
  • Aanpak groene schoolpleinen: Arjen Poelmans en Anne- Lena Penninx (Gemeente Winterswijk).
  • Gezonde Schoolkantine e.a. VO challenges: Wieke Bonthuis en Myriam van Tol. 

Informatiemarkt 
Ga op ontdekkingstocht langs informatiestands, ontmoet experts en ervaar hoe je voedseleducatie tot leven brengt: 

  • Smaakacademie Achterhoek: Jeanne Steverink.
  • Arnhemse aanpak schooltuinieren: Maike Nelissen.
  • Boerenwijs: Hanneke Stegeman.
  • Stadsvoedsel Zutphen: Gea Oosterveld.
  • Food Challenge VMBO: Judith de Rijk.
  • Gezonde school: Marieke Laheij.
  • Skillz2Grow: Eva Geurken.
  • JOGG: Larisa Brinkhoff.
  • Smaaklessen WUR, kom in de kas.
  • Bureau Ger: Gerben Huurneman, groene pleinen.
  • Jong Leren Eten: ‘Groene tafel’. 

Thematafels 
Tijdens een interactieve sessie ga je in gesprek en verken je concrete mogelijkheden voor jouw school of organisatie. Ontdek hoe je na deze bijeenkomst al direct kunt starten met voedseleducatie! 

Deze middag wordt georganiseerd door: 
Jong Leren Eten-Gelderland, JOGG regisseurs, GGD Noord- en -Oost-Gelderland, Moestuincoaches, Educatieboeren van Boerenwijs.

Bijlage / Document Size
Uitnodiging 13 maart Jong Leren Eten.pdf 16.85 MB