Heel Nederland
Woensdag 25 september is het de vijfde editie van Nationale Kraanwaterdag, georganiseerd door de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven. Deze dag staat in het teken van kraanwater als gezonde en duurzame dorstlesser met de boodschap ‘Water uit de kraan, goed gedaan!’ Speciaal voor basisscholen en bso’s is een super leuk en educatief programma gemaakt. Doe jij mee aan Nationale Kraanwaterdag? Geef je je op vóór woensdag 11 september 2024, dan ontvang je de aangevraagde Kraanwaterdagposters per post. Meld je je na deze datum aan, dan ontvang je wel nog de link naar de digitale materialen.
Waarom deze dag?
Kraanwater is een gezonde en duurzame dorstlesser. Nederlands kraanwater is het beste in Europa en in kraanwater zitten geen suikers of andere ongezonde stoffen. Bovendien zijn er minder grondstoffen en energie nodig in vergelijking met andere drankjes. Op Nationale Kraanwaterdag ontdekken kinderen ook waarom water besparen zo belangrijk is. Ze leren hoe ze nog slimmer met water om kunnen gaan en alleen te gebruiken wat ze echt nodig hebben.
Educatief materiaal
Schoolklassen en bso-groepen kunnen zich gratis aanmelden. Alle deelnemers ontvangen dan digitaal educatief materiaal. Een animatievideo, digitale Kraanwaterdagquiz, waterwerkblad en inspiratie voor proefjes en creatieve doe-opdrachten. Het materiaal sluit aan op verschillende niveaus: groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8.
Ook voor bso’s is er onderscheid in leeftijd. Voor deelnemers zijn er Kraanwaterdagposters beschikbaar en is er kans op een gastles van een waterexpert.
Door mee te doen met Nationale Kraanwaterdag start de school of bso het nieuwe schooljaar goed, want kraanwater is duurzaam, lekker en gezond! Daarnaast maak je kans op een Kraanwaterdagles van een échte waterexpert.
Gratis deelname
Schoolklassen en bso-groepen kunnen zich gratis aanmelden voor Nationale Kraanwaterdag via kraanwaterdag.nl.
Nationale Kraanwaterdag is een initiatief van alle Nederlandse drinkwaterbedrijven. Nationale Kraanwaterdag wordt ondersteund door vele landelijke, regionale en lokale partners waaronder Gezonde School, JOGG, Voedingscentrum, Jong Leren Eten, Voedseleducatieplatform, Eco-Schools, Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO), Ons Water en Watereducatie.nl.