Mauritskazerne, Ede
Op donderdag 20 maart organiseert het Voedingscentrum in het hart van de Food Valley het congres Jongeren in een (toekomstige) eetomgeving. Een uniek gratis symposium waar de onderwijssector en gemeenten elkaar ontmoeten en van elkaar kunnen leren.
Doelgroep
Dit congres is voor kartrekkers van een Gezonde School(kantine), facilitair managers, directeuren en schoolbesturen v(s)o en mbo), Gezonde School-adviseurs (GGD), beleidmakers (gemeenten), JOGG-regisseurs en accounthouders.
Een aantal hoogtepunten van de dag:
Dagvoorzitter Marijn Frank
Bevlogen journalist en programmamaker, bekend van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde. Daarin laat ze je op een prikkelende manier nadenken over de herkomst en impact van ons voedsel. Ze weet mensen te verbinden en zal ons uitdagen om in gesprek te gaan over het samen bouwen aan een gezonde toekomst voor de jeugd.
Guido Camps (Wageningen University & Research)
Expert op het gebied van de toekomst van voeding en de invloed van kunstmatige intelligentie. Hij zal zijn inzichten delen over hoe technologie de keuzes van jongeren kan beïnvloeden. En hoe kunnen we dat inzetten om jongeren te ondersteunen in het maken van gezondere en duurzamere keuzes?
Liesbeth Velema (Voedingscentrum)
Expert voeding & gedrag. Zij duikt in de psychologische en sociale factoren die bepalen wat jongeren eten. Ze laat zien hoe scholen en gemeenten die factoren positief kunnen beïnvloeden. Hoe kun je binnen én buiten de schoolmuren zorgen voor gezonder en duurzamer eetgedrag van jongeren?
Rondleiding op het terrein van de Mauritskazerne
Een unieke kans om een kijkje te nemen op het terrein waar het draaide om structuur, discipline en gedrag. Een inspirerende omgeving om samen te werken aan een gezondere en duurzamere toekomst voor jongeren.
Praktisch
- Donderdag 20 maart 2025
- 10:00 uur - 16:00 uur, inclusief lunch en netwerkmogelijkheden
- Locatie: Mauritskazerne Ede, op loopafstand van station Ede-Wageningen